De Vliegfabriek

Zweven hoog in de lucht of vliegen als een vogel - iedereen droomt er weleens over. In de zomervakantie dompel je je in De Museumfabriek helemaal onder in de wereld van vliegmachines en vogelvluchten. Het museum staat in het teken van de Vliegfabriek, een tentoonstelling mét doe-programma over vliegen.

 

De Vliegfabriek is geopend van zaterdag 4 juli t/m zondag 30 augustus. Op zaterdag 18 juli wordt door Sjors Sportief deze activiteit aangeboden voor basisschoolleerlingen & leerlingen van het voortgezet onderwijs. Tussen 11:00 en 17:00 uur kun je een bezoek brengen. Deelname is gratis, aanmelden is noodzakelijk. Meer info >>> 

 

Meer over De Vliegfabrek

Een vliegtuig, luchtballon, helikopter, parachute en een drone - het zijn allemaal vliegmachines. Misschien ken jij er nog meer. In de Vliegfabriek wordt aan de hand van vogels en vliegmachines - vliegtuig, luchtballon, drone, zeppelin én nog meer - het geheim van het vliegen ontrafeld.

 

Je ontdekt hoe een vliegtuig in de lucht kan blijven, maakt kennis met het allereerste gemotoriseerde vliegtuig en je leert waarom vogels kunnen vliegen - en wij niet.

 

Maar vooral ga je zelf aan de slag. Met jouw eigen doe-boek reis je door de tentoonstelling en in de Makerspace ontwerp je zelf een vliegtuig, luchtballon of superheld. Kom en verleg je grenzen!

 

In de Makerspace kun je deze zomer aan de slag en zelf een Zeppelin of bibberbotje bouwen. Ook kun je je eigen fantastische vliegtuigjes of vliegende superheld maken.

 

Alle informatie is te vinden op de website van De Museumfabriek

Museumfabriek