Enschede Noord beloont initiatieven met € 2.500,-


Op dinsdagavond 26 februari presenteren circa acht initiatiefnemers hun idee om Enschede Noord een beetje mooier te maken. Ze doen dat voor de Commissie Initiatiefkracht die deze avond de beste initiatieven beloont met een startbijdrage van maximaal 2.500 euro.

 

De ingediende ideeën voor deze avond zijn zeer divers: van duurzaamheidsvoorbeelden in Lonneker tot stadsdebatten op Roombeek en van het portretteren van creatievelingen tot het aanmoedigen van elektronisch sporten. De verschillende initiatiefnemers ontvouwen deze avond hun plannen om in aanmerking te komen voor een bijdrage.

 

Initiatiefkracht is het “wijkbudget” dat beschikbaar is voor initiatieven die de wijk overstijgen. In dit geval gaat het om initiatieven in Enschede Noord. De commissie, bestaande uit inwoners van alle wijken in dit stadsdeel, organiseert de avond, beoordeelt de initiatieven en kent de bijdragen toe.

 

De presentatie van de initiatieven is openbaar toegankelijk. Inwoners van Enschede Noord kunnen een kijkje komen nemen, initiatiefnemers aanmoedigen en ook zelf meestemmen over de beste ideeën. Kom daarvoor naar De Melkweg aan G.J. van Heekstraat 408, op dinsdagavond 26 februari vanaf 19.30 uur. Laat even weten dat jij komt door een mail te sturen naar Saskia van Dijk via s.v.dijk@enschede.nl.