Kids

Kinderboerderij Noord

 

Aan de rand van Enschede, waar de stad overgaat in akkers en weiden, ligt één van de mooiste kinderboerderijen van Twente. Op een ruim stuk land met een oppervlakte van wel twee hectare, staan stallen en volières en zijn weiden, een vijver, een boomgaard, een terrein met groentetuinen en een speelterrein. Ook is er het oude woonhuis, dat al meer dan dertig jaar wordt bewoond door een familie met hart voor de boerderij.

Jeugdtuin Enschede Noord

Jeugdtuin Enschede-Noord

 

Hier leren kinderen vanaf 8 jaar om groente, fruit en bloemen te zaaien, te verzorgen en te oogsten. Met een enthousiast team van vrijwilligers worden de kinderen begeleid in het onderhouden van de tuinen. 

 

De Jeugdtuin is geopend van april t/m oktober op zaterdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur. 

Onderwijs

Speelplaatsen

Speeltuin Voortsweg

De speeltuin bestaat al sinds 1949. Op schooldagen is de speeltuin geopend voor kinderen. Daarnaast worden er ook regelmatig feestjes, spelmiddagen en workshops georganiseerd.

Speelplaats JekerstraatDeppenbroek Ontmoetingsplek (DOP)

In het parkje tegenover winkelcentrum Deppenbroek, in de richting van de Waalstraat, is de Deppenbroek Ontmoetings Plek. Er zijn verschillende speeltoestellen en plaatsen om te zitten. Door Yalp is er een multifunctioneel kunstgrasveld geplaatst en een Sona geluidsboog.