De wijk

De wijk Deppenbroek is de meeste noordelijke wijk van Enschede. Deppenbroek wordt omsloten door de Vanekerstraat in het noorden, de Voortsweg in het oosten, de Lijsterstraat in het zuiden en de Deurningerstraat in het westen. Deppenbroek is een typische wijk uit de jaren 60 van de vorige eeuw, met afwisselend eengezinswoningen, portiekflats en woontorens. Het werd aangelegd met oog op de snelle groei van het aantal inwoners van de stad. 

 

Deppenbroek is een typisch voorbeeld van een stempelwijk. De wijk bestaat uit stroken bebouwing, die zich steeds herhalen en hiermee doen denken aan een stempelpatroon. De bebouwing bestaat uit portiekflats, rijenwoningen en woontorens, met daartussen brede groenzones. Centraal in de wijk ligt het winkelcentrum. Om de verloedering van de wijk tegen te gaan werd in 2004 gestart met een grootschalige vernieuwing. Het winkelcentrum is gerenoveerd en van de ca. 280 woningen is ongeveer 55% gerenoveerd. De overige deel is gesloopt en heeft plaats gemaakt voor nieuwbouw.

 

In 2009 zijn er in Deppenbroek zeven kunstbankjes geplaatst, ontworpen en gemaakt door verschillende kunstenaars. Hiermee werd door de gemeente Enschede gehoor gegeven aan het verzoek van de wijkbewoners om meer ontmoetingsplekken te creëren. Voor de kinderen is er in het wijkpark een nieuw interactief speeltoestel geplaatst, waarmee zij buiten kunnen ‘gamen’.

 

De wijk Deppenbroek valt onder het Stadsdeel Noord. Voor contactinformatie van de Gemeente Enschede, wijkagenten en wijkraden verwijzen wij graag naar de algemene informatiepagina over Stadsdeel Noord.


De Wijkwijzer geeft een overzicht van activiteiten en voorzieningen in de stad die vrij toegankelijk zijn. Sommige activiteiten zijn gratis, andere vragen een bijdrage, maar hiervoor is geen indicatie van de gemeente, wijkteam en/of arts nodig.

Kom van alles te weten over buurt Deppenbroek in de gemeente Enschede met cijfers en grafieken over de inwoners, woningprijzen en véél meer!