Wat is er te doen?

Herfstactiviteiten 2020 • Mekkelholt, Deppenbroek & Roombeek

31 oktober

 

HALLOWEEN OPTOCHT 

 

Stichting Beien organiseert een Halloweenoptocht
voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. 


Doe jij mee aan de griezelige optocht in Enschede Noord van 19:00 tot 22:00 uur?
Tot 21 oktober kun jij je aanmelden via info@beien.nl.

Halloweenoptocht Stichting Beien
MaakMeeMaand Enschede

Oktober  

 

MaakMeeMaand 

 

In deze maand allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen ontdekken tijdens de vele maakactiviteiten in de gemeente. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de MaakMeeMaand om draait!

vanaf  

juni 2020 
 

VOETBALCLINICS RKSV EMOS 

Alle zaterdagen in de zomervakantie kun jij gratis en vrijblijvend kennis maken met voetbal! Onder begeleiding van drie ervaren trainers en trainsters van RKSV EMOS leer je de eerste beginselen van het voetbal. Plezier staat uiteraard voorop! 

 

Voor jongens & meiden van 4 tot 6 jaar.

Elke zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur @ Doctor Zamenhoflaan 175. 

Aanmelden via vtz@emos.nl

Maandag t/m vrijdag    

10:00 - 16:00 uur  

 

KINDERBOERDERIJ NOORD  

In onze wijk ligt één van de mooiste Kinderboerderijen van Twente. De entree is gratis en er is een grote parkeergelegenheid. 

 

De kinderboerderij heeft een prachtige speeltuin met vele speeltoestellen. Je kunt er rustig zitten en picknicken. Ook is er een hooikap. Er zijn ijsjes en lekkere koffie te krijgen, maar je mag ook je eigen consumpties meenemen. De dieren mogen gevoerd worden met het speciale voer dat verkregen kan worden bij de beheerder van de kinderboerderij.

Wandelen in de wijk  

 

BEWEGEN & EEN SCHONE WIJK 

 

Kom lekker in beweging deze zomer! We hebben twee leuke activiteiten waarbij je samen met andere door de wijk loopt.

 

Elke dinsdagochtend een ochtendwandelingen en elke maandagmiddag, om de week, een opschoonactie in Deppenbroek, Mekkelholt of Roombeek. 

Deppenbroek

Dinsdag t/m zaterdag     

 

HUIS VAN VERHALEN  

In Prismare, in de wijk Roombeek, is het 'Huis van Vehalen' gevestigd. Hier vinden vele activiteiten plaats die de moeite waard zijn om te bezoeken. 

 

Er worden onder andere Inloopmiddagen georganiseerd op dinsdag- t/m vrijdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur voor een kop koffie of thee, een goed gesprek en een fijine ontmoeting. 

 

Elke eerste zaterdag is er bovendien de mogelijkheid om een rondleiding te boeken door de wijk Roombeek. 

vanaf  

24 augustus 

 

HUISWERKBEGELEIDING 

Beste investering voor de toekomst! 

 

Iedereen heeft weleens een periode waarin extra hulp welkom is. De praktijk wijst uit dat verreweg de meeste leerlingen zich tijdens huiswerkbegeleiding beter kunnen concentreren, waardoor de motivatie toeneemt. Met extra aandacht en de juiste aanpak komen de zaken weer op orde. Onderwijsbegeleiding Oost Nederland biedt deze hulp onder andere met huiswerkbegeleiding. Dit wordt aangeboden voor alle vakken van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Wijkwijzer Enschede

Maandag &  donderdag      

 

INLOOP NOORD 

 

In Enschede Noord zijn veel initiatieven en voorzieningen die kunnen helpen. Wijkwijzer kent de kanen en mogelijkheden, denkt mee en wijst de weg! Bij Beien staan enthousiaste vrijwilligers klaar. Ook in de zomermaanden! 

 

Activeringscentum  

Power Noord 

 

LESSEN IN DE ZOMER  

Bij activeringscentrum Power Noord krijg je als wijkbewoner de mogelijkheid om je kennis en kwaliteiten te laten zien en nieuwe (werk)ervaringen op te doen. Ook in de zomervakantie gaan een aantal activiteiten gewoon door. Je bent onder andere welkom voor taallessen (NL, Duits, Engels), Schilderles, Fietsles, Hulp bij Formulieren en meer. 

 

Bewonersfestival 2019

juli 
 

BEWONERSFESTIVAL 2019 

 

Het Bewonersfestival is er voor alle bewoners in Enschede (Noord). De dag staat in het teken van verbinden. De locaties waar deze dag vele leuke activiteiten zijn: het Deppenveld, het plein van Tetem & AKI én het terrein van Stichting Beien.

 

Samen zorgen we weer voor een feestelijk programma!

- klik hier voor meer informatie & het programma